Skip to content

Tidenes første vitnemålsseremoni!

Fredag 24 juni ble tidenes første vitnemålsseremoni avholdt. Nå er det første kullet med studenter fra Gokstad Akademiet ferdig utdannet. De har 120 ferske studiepoeng på cv’en, og er nå klare for å jobbe med salg, ledelse eller digital markedsføring.

Det var sol og strålende vær som bakteppe for en flott seremoni på Hjertnes Kulturhus. Avgangskullet stilte i pentøyet og hadde med seg familie for å feire denne fine avslutningen på to års skolegang. Dette var dagen for å være stolte av gjennomført studie, men det var kanskje også litt vemodig å si hadet til gode student venner?

Bilde av avgangs klassen i Digital Markedsføring 2022.
Avgangs klassen i Digital Markedsføring 2022. Foto: Mylinh Nguyen

Den store dagen for taler

Gokstad studentene ble feiret med taler i fleng. Både ordfører Bjørn Ole Gleditsch, leder i Sandefjord Næringsforening Ingebjørg Tollnes og skolens egne Atle Bjurstedt holdt motiverende til studentene.

Rektor Atle Bjurstedt trekker frem samarbeid og nærhet til næringslivet i sin avslutnings tale til studentene. Han forteller at 60% av avgangs studentene er i jobb etter endt utdanning. Han deler også om reisen Gokstad Akademiet har hatt siden starten på Framnes i 2020, der avgangs studentene var med på å sette standarden for student miljøet på skolen.

Lokal underholdning og morsom konferansier

Det var Oddbjørn By som var dagens konferansier. Han vant “Norske Talenter” som hukommelsesmannen i 2018, og hadde mange måter å involvere publikum på. Han brukte folk fra publikum til ulike hukommelse øvelser, som skapte latter og god stemning.

Det lokale sangtalentet Jørgen Dahl Moe, som akkurat gikk til topps i “The Voice” , sang flere sanger til stor applaus fra oss i salen. Og ikke minst var det en forrykende oppvisning av dans fra Spotlight dansestudio til fresh musikk.

En hilsen fra studentene etter tidenes første vitnemåls seremoni:

Alle lærerne ble ropt opp på scenen av studentråds representant Madeleine Angelica Sandeide. De fikk en blomst og gode ord med på veien. Dette er et tegn på det gode forholdet mellom studenter og lærere på Gokstad Akademiet.

Vi snakket med Madeleine etter seremonien, og spurte hva hun satt igjen med etter endt skolegang. Hun trekker frem det at hun har fått mange nye venner og et rikt sosialt liv. Som innflytter til Sandefjord synes hun det har vært en fin måte å få et nettverk på. Hun trekker også frem det faglige, ved at hun har lært masse om både fag og seg selv ved at hun har trosset komfortsonen mange ganger i løpet av studietiden.

Skolens beste resultat

Student Sarita Aune ble fremhevet for sitt gode resultat. Hun fikk diplom for skolens beste resultat, med 10 A’er og en B på vitnemålet å vise til. Sarita har dette å si om å være student ved Gokstad Akademiet:

“Det er et stort fagmiljø på Gokstad Akademiet, med dyktige lærere med ulik bakgrunn, mange gjesteforelesere fra bransjen og engasjerte medstudenter. Det har vært veldig inspirerende, og det har også vært så fint å være i klasse med andre med ulik bakgrunn og bredt aldersspenn.

På et personlig plan, så har Gokstad Akademiet også vært en veldig fin inngang til å få venner og et nettverk i Sandefjord. Jeg er innflytter fra Oslo, og bortsett fra familie – så kjente jeg ikke så mange i denne byen for 2 år siden. Å være student på Gokstad Akademiet, som ligger midt i sentrum – og som er et så spennende og viktig initiativ for Sandefjord – det har vært helt fantastisk!”

Alt i alt viste Gokstad Akademiet at de kan det å hedre sine studenter. Og de har virkelig satt standarden for sine vitnemåls seremonier. Som første års studenter, satser vi på at vår egen seremoni neste sommer blir like fin, og vi gleder oss til å feire gjennomført skolegang!

Leave a Reply

%d bloggers like this: