Skip to content

Tips til eksamensforberedelser

Tips til eksamensforberedelser. Hvordan forberede seg best til eksamen.
Photo by Pixabay on Pexels.com

Vårsemesteret nærmer seg slutten. Nå er det bare eksamen som gjenstår. Den fryktede eksamen. Som alle studenter gruer seg skikkelig til. Nervene og stresset er til å ta og føle på. Kan vi ikke bare bli ferdig med dette, og ta ferie med god samvittighet? Hvordan du som student forbereder deg til eksamen er veldig individuelt. Det som fungerer for Kristin, fungerer kanskje ikke for Eva. Men her kommer det allikevel noen tips til eksamensforberedelser. hvordan forberede seg best til eksamen?

Hvordan forberede seg best til eksamen?

Det finnes utallige tips om eksamensforberedelser, noe som kan være overveldende og forvirrende for alle og enhver. Som studenter flest så kjenner jeg på eksamensnervene nå. Jeg gleder meg til å bli ferdig, samtidig som jeg stresser med forberedelser. For hvordan skal vi få vist frem den kunnskapen vi har lært i løpet av semesteret på best mulig måte? Vi har ofte begrenset med tid på eksamen, så å være godt forberedt er en stor fordel.

1. Lag deg en oversikt

Få en oversikt over pensum. Viktige begreper, pensum, eksterne kilder. Desto mer du har gjort ferdig før selve eksamen jo bedre. Ved å gjøre dette finner du lett ut hva du må lese mer på, og hvor du har god kontroll.

2. Bare kom i gang.

Det nytter ikke å vente på at motivasjonen skal komme løpende. Det gjelder å starte, om du så bare får lest i 30 minutter, så er det bedre enn ingenting. Og ofte så går tiden fort når man først kommer i gang.

3. Fjern distraksjoner

Får du varsler fra Facebook, skal sjekke det raskt, og før du vet ordet av det så er du langt inne i en scrolle-bonanza på Tik Tok? Slapp av du er ikke alene med det. Slå av varsler på mobil og pc når du skal jobbe effektivt med pensum. På den måten bevarer du konsentrasjonen bedre, og du får gjort mer.

4. Se gjennom tidligere eksamensoppgaver.

Det kan være en fordel å se på arbeidskrav og tidligere eksamensoppgaver hvis de er tilgjengelige. Når det gjelder arbeidskrav og oppgaver, så kan det være lurt å gå gjennom tilbakemeldingene du har fått her. Dette vil gi deg en pekepinn på hvor i pensum du bør konsentrere deg nå.

5. Diskuter med andre.

Det er mye læring i å snakke høyt om ting. Å diskutere pensum med andre studenter kan gi deg et nytt perspektiv på din læring. Kanskje du får innspill som du ikke har tenkt på selv. Det kan også være nyttig å forklare hva du har lært til en som ikke går på skolen sammen med deg. En venn eller familie. Dette gjør at du må forklare ting på ditt eget språk og vil gi deg innsikt i hvordan du kan forklare ting i en eksamensoppgave.

6. Ta pauser.

Det er minst like viktig å ta pauser som å være effektiv. Et tips kan være å legge opp eksamenslesing litt som en forelesningsdag. Være aktiv i 30-45 minutter for så å ta en pause på 5-10 minutter. Bare pass på at pausene ikke sklir ut…

7. Sett av nok tid.

Det beste er å jobbe jevnt og trutt med pensum gjennom hele semesteret, istedenfor å prøve å lære alt dagen før eksamen. Lag deg en plan når du har fått eksamensdatoene. Sett av tid til studier, og si nei til ander forpliktelser hvis du kan det.

Gjør så godt du kan med dine eksamensforberedelser

Gokstad Akademiet er vi nå klare for årets siste eksamener. Som student kjenner jeg på nerver og spenning når vi går mot slutten av skoleåret. Vi skal vise hva vi har lært, og det er et stort press på at vi skal prestere godt. Det viktigste vi som studenter kan gjøre, er å bruke tiden godt på å forberede oss. Vi har fått det vi trenger av kunnskap gjennom semesteret, nå er tiden for å samle kunnskapen og vise det frem. Jeg håper disse tipsene til eksamensforberedelser kan være med på å gjøre deg litt bedre forberedt til din store dag.

Og husk, dersom det går dårlig så er ikke det verdens undergang. Vi kan alltids ta en eksamen på nytt.

Lykke til!

Leave a Reply

%d bloggers like this: