Skip to content

Hvordan oppleve Sandefjord på studentbudsjett

Som student er ofte økonomien litt trang… Dette kan gjøre det utfordrende å være med på aktiviteter i fritiden. Du er kanskje ny innflyttet til Sandefjord for å gå på skole?

Nå skal du få se at det finnes ting å gjøre i Sandefjord som ikke går ut over lommeboka.

Gratis aktiviteter i Sandefjord

Sa du gratis? Ja det er faktisk mulig å nyte Sandefjord uten å måtte bre opp lommeboka. Eller ta frem telefonen for å bruke mobile pay, som jo er mest vanlig i dag.

Dagstur med Fjord Line

Dagstur med Fjordline koster faktisk ingenting, dersom du ikke har med bil. Det vil si at du kan pakke sekken med niste, og ta en dag i Strømstad. Hva med å rusle rundt i sentrumsgatene i Strømstad på en solrik dag? Kanskje kjøpe billig lørdagsgodt? Turen med båten kan jo være en tur i seg selv. Båten er stor og flott, med muligheter for både shopping og kos dersom det er ønskelig.

Ms Oslofjord, bilde fra Facebook
Hvalfangstmuseet

Sandefjord er en gammel hvalfangst by. Og historien bak er byen veldig stolt av. I perioden 01.09-30.04 er det gratis inngang hver tirsdag. Museet holder åpent fra 1100-1600. En fin anledning til å varme seg litt på en kald tirsdag mens man venter på noen? Eller har litt ledig tid mellom forelesninger? Hvalfangstmuseet har en blåhvalmodell i full størrelse! Hovedfokuset til museet ligger på 1900- tallets storhvalfangst i Antarktis og gir deg et godt innblikk i hvordan det var for hvalfangerne i forrige århundre.

Innsiden av museet, bilde fra Facebook

Midtåsen skulpturpark og paviljong

Midtåsen er et parkområde rundt eiendommen til skipsreder Anders Jahre. Her finner du en skulpturpark med marmor og bronse statuer. Kunsten er laget av Knut Steen, og her er det mulig å gå inn i paviljongen å se utstillingen. Paviljongen er åpen fra 1000-1900 hver dag. Området rundt er et flott parkområde, og huset til Anders Jahre ligger der. Huset er i dag gjort om til hotell.

Bilde fra Visitvestfold.no
Hva med en byvandring?

10 vegger rundt om i Sandefjord er malt av syv kunstnere. Temaet for kunsten er inkludering, mangfold og toleranse. Fargerike veggmalerier som pynter opp sentrumsbildet.

Bilde fra Visitvestfold.no

Visitvestfold gir deg informasjon og ruten du skal gå for å få med deg alle maleriene.

Som du ser, så er det flere muligheter til å se og bevege seg rundt i Sandefjord uten å blakke seg helt. Og det er fint for en student lommebok.

Categories

Ukategorisert

Leave a Reply

%d bloggers like this: