Skip to content

5 hyggelige kafeer i Sandefjord med studentrabatt

Fasaden til restauranten Huset i Sandefjord.
Kafeen og restauranten Huset er en av flere kafeer i nabolaget som tilbyr studentrabatt. Foto: Josefine Holth

Skoleåret er godt i gang og vi studenter begynner å finne oss godt til rette i våre nye lokaler. Denne høsten flyttet skolen vår Gokstad Akademiet til 4. etasje på Hvaltorvet, – som er byens kjøpesenter, beliggende midt i Sandefjord sentrum.

Jeg må vel innrømme det: det har blitt en del kaffe latter og instagramvennlige kafèlunsjer de siste ukene, og litt få matpakker. Faktisk ingen.

Det merkes raskt på kontoen, så da hjelper det godt at vi Gokstadstudenter får studentrabatter på flere av byens hyggelige kafeer.

Her er en liten guide til noen av Sandefjords studentvennlige kafeer i skolens nabolag:

La Baguette:

Cafedisken til La Baguette på Hvaltorvet.
La Baguette smører ferske baguetter med favorittfyllet på!

La Baguette ligger i 2. etasje på Hvaltorvet, såpass nærme at vi fra skolen nærmest kan lese menyen fra vinduene våre som vender inn mot kjøpesenterets atrium.

La Baguette tilbyr blant annet påsmurte baguetter, kaker, vafler, bakevarer, kaffe og smoothies – og serveres av veldig hyggelige ansatte.

Det fine med denne kafeen er at de er såpass tidlig på`n at det fra rundt klokka 08 er mulig å få seg en nylaget cappuccino lenge før resten av kjøpesenteret våkner klokka 10.

La Baguette tilbyr 20% studentrabatt på alt ved fremvisning av gyldig studentbevis.

Kafka:

Et takeaway-kopp med kaffe fra Kafka.
Noen ganger er take-away kaffe alt man rekker i pausen. Da passer det godt at Kafka ikke er langt unna. Foto: Kafka/Facebook

Kafka ligger også på Hvaltorvet, nærmere bestemt i 1. etasje, og er ikke bare en kafe, men også en restaurant.

Her får man i tillegg til lettere smørbrød og salater, også supper og diverse andre hjemmelagde varmretter. På varme dager er det også mulig å ta en utepils på uteserveringen.

Kafka tilbyr 15% studentrabatt på alt (med unntak av alkohol) ved fremvisning av gyldig studentbevis.

Microbakeriet:

Fasaden til Microbakeriet i Storgata.
I et bittelite lokale i Storgata, rett ved Hvaltorvet finner du Microbakeriet der vi får -20% studentrabatt på alt!

Dette er strengt tatt ikke en kafè, men et bittelite bakeri som ligger i Storgata 2 – rett ved siden av Hvaltorvet.

Microbakeriet lager himmelske bakevarer, og en fordel ved dèt – er at de står så tidlig opp for å bake at det ligger rykende ferske brød, rundstykker, boller og pestotwister i disken allerede klokken 07 om morgenen.

Microbakeriet lager forresten ikke baristakaffe, men selger kaffe fra en kaffemaskin til glede for de som synes det holder i massevis og synes det er kjekt at det går kjapt.

På Microbakeriet får vi 20% studentrabatt på alt ved fremvisning av gyldig studentbevis.

Bare Beppes:

Et bord på kafeen Bare Beppes med utsikt til Byparken i Sandefjord.
Nyt kaffen din ved vinduene på Bare Beppes med utsikt til livet i Byparken. Foto: Bare Beppes/ Facebook

Et drøyt steinkast unna skolen finner vi kafeen Bare Beppes som ligger i Byparken. I tillegg til vanlig kafedrift har Bare Beppe også sitt eget håndverksbakeri og konditori.

I disken bugner det av salater, påsmurte rundstykker, foccacia, wraps, bakevarer og lekre kaker. Et variert utvalg av kalde og varme drikker har de også. Blant annet det undertegnede vil påstå er byens beste latte laget på soyamelk.

Har du tid, kan jeg anbefale å bli sittende en liten stund, – for her er det skikkelig hyggelig å være. Er du alene kan du for eksempel kapre en plass ved vindusposten, der du får et godt overblikk over Sandefjords hverdagspuls på torget. Her fungerer det også godt å ta med PC en for å få unna litt skoleoppgaver. Har du med deg noen finnes det mange andre hyggelige bord og sofakroker å nyte kaffen ved. 

Hos Bare Beppes får du 10% studentrabatt på alt ved fremvisning av gyldig studentbevis. Gjelder kun mandag-fredag.

Huset

Disken på restauranten Huset.
Deilig lunsj: På Huset får du blant annet salater, smørbrød, bakevarer og kaffe. Foto: Josefine Holth

Huset er ikke bare en kafè, men også en ypperlig restaurant og bar. Og om sommeren kan du nyte maten i det som definitivt kan kalles Sandefjords hyggeligste hage. Huset finner du i Thor Dahls gate 9.

På Huset serverer de smørbrød, salater, supper, pasta, burgere og pizza. I tillegg byr de på kaker og bakevarer fra sin samarbeidspartner «Steike Ta Surdeigsbakeri» som holder til i samme lokaler.

I Husets romslige lokaler ønsker de oss også velkomne til å sitte og jobbe med skolearbeid når det måtte passe, enten alene eller sammen med resten av kollokviegruppen.

Og sitter dere riktig lenge, kan det hende dere kan bytte ut arbeidskrav og kaffe med shuffleboard og en drink?

For å få studentrabatt på 10% på all mat hos Huset, må man følge disse stegene:

  1. Registrere deg for studentrabatt i resepsjonen på Gokstad Akademiet (kontaktinfo sendes så videre til Huset som legger det inn i sine systemer)
  2. Opprett en profil hos Huset ved å scanne QR-koden som står på bordet.
  3. Bestill og betal deretter maten gjennom samme QR-kode som innlogget bruker. Da vil rabatten dukke opp automatisk når du skal betale.
  4. Mat og drikke blir deretter servert ved bordet.
Småbord på restauranten Huset.
For å få studentrabatt må man være registrert i systemet deres og bestille maten gjennom QR-koden på bordet. Foto: Josefine Holth

2 thoughts on “5 hyggelige kafeer i Sandefjord med studentrabatt Leave a comment

Leave a Reply

%d bloggers like this: