Skip to content

Vel overstått fadderuke for Gokstadstudentene

Den siste uken i august gikk Gokstad Akademiets aller første fadderuke av stabelen. Rundt 100 gamle og nye studenter, samarbeidspartnere, lærere og rektor ved skolen møtte opp i Badeparken mandag 23. august.

Gokstadstudentene samlet i Hjertnes uteamfi på Kick-off. Foto: Josefine Holth

Et variert program

Gokstad Akademiets studenter er en gjeng med et variert aldersspenn, så det var viktig for arrangøren Fadderstyret å tilpasse programmet slik at det var noe som passet for alle. Og et variert program ble det.

Den første dagen ble avsluttet med noe vi håper blir en ny tradisjon – Gokstadmesterskapet – hvor vi sammen med faddergruppene våre fikk lekt oss med diverse poster i Badeparken. Her ble vi utfordret i kunnskap, hukommelse og fysikk, og det var en fin måte å bryte isen på blant mennesker vi møtte for første gang bare noen timer tidligere.

En faddergruppe kjemper om poeng under Gokstadmesterskapet.
Foto: Josefine Holth.

Resten av uka var programmet fullspekket med blant annet en pub til pub-runde til noen av Sandefjords hyggeligste utesteder, en quiz på Corner Fun Bar, liveshow med Bernt Hulsker og Jamel Rake på The Note, strandkos på Skjellvika og konserter med de lokale artistene Blomster og Ida Stein.

Quiz på Corner Fun Bar. Foto: Josefine Holth.
Vår offisielle studentkro The Note åpnet dørene for oss onsdag kveld. Foto: Josefine Holth.
VGTV-profilene Jamel Rake og Bernt Hulsker underholdt oss på The Note. Foto: Josefine Holth

Det hele ble avsluttet med en hagefest i Kurbadhagen, hvor det ble delt ut premier fra samarbeidspartnerne våre til noen heldige vinnere, og andre studenter som utmerket seg spesielt i løpet av uken, for eksempel som ukens mest inkluderende Gokstadstudent.

Vi kunne blant annet dele ut 1 års gratis telefonabonnement fra Release, goodiebags med skjønnhetsprodukter fra Blush, en signert fotballtrøye fra Sandefjord Fotball, gavekort hos Metro Bowling og mye mer.

Den store Hagefesten i Kurbadhagen markerte avslutningen på Fadderuka. Foto: Josefine Holth
Artisten Ida Stein underholdt i Kurbadhagen. Foto: Josefine Holth
Bugnende goodiebags fra Blush klare for utdeling til heldige vinnere. Foto: Josefine Holth

Ingen utbrudd

Å arrangere en fadderuke under en pandemi har gitt åpenbare utfordringer som man ikke har behøvd å tenke på tidligere. Hvor skal vi oppholde oss, hvordan skal vi holde avstand, og hvordan skal vi passe på at deltakerne overholder reglene? Å følge nasjonale smittevernsregler var viktig for oss, for konsekvensene av et smitteutbrudd ville ikke vært annet enn kjipe.

Heldigvis er vi en liten skole, og mange av byens utesteder har vært rause og åpnet dørene for oss under de fleste arrangementene. Utestedene har som kjent egne regler som gjestene må forholde seg til, så det å kunne senke skuldrene litt og stole på at de ansatte tar ansvar for det, har vært en lettelse. Smitteutbrudd har vi klart å unngå, heldigvis.

Artisten .Blomster sørget for magisk stemning på Gulating. Foto: Josefine Holth

Nye vennskap

Viktigheten av en fadderuke denne høsten ble særlig lagt merke til når jeg møtte opp på første skoledag forrige uke. For å si det enkelt: Det var en stor kontrast til samme dagen i fjor.

Etter over et år med pandemi og hjemmestudier siden november, har muligheten sjeldent bydd seg for studentene å bli kjent med hverandre.

Derfor var det med en litt flau følelse i kroppen at jeg under fadderuka ikke kjente igjen mange av medstudentene mine, og måtte hilse på dem som jeg til da omtrent kun hadde sett initialene på en skjerm, for første gang.

Til tross for det var det veldig fint å se så mange mennesker samlet på et sted, særlig når formålet med fadderuka var at det skal oppstå nye vennskap.

En nysammensatt faddergruppe benytter anledningen til å bli bedre kjent med hverandre. Foto: Josefine Holth

Pernille Nilssen, Digital markedsføring 2. klasse

Leave a Reply

%d bloggers like this: