Skip to content

Smarte apper for den engasjerte studenten

Hvilken type student er du? Er du den mest ivrige, kun fokusert på studier, eller er du en som prøver å sjonglere jobb, studier, trening og familie på si? Uansett hvor du er i studieløpet eller i livet generelt er det alltid kjekt med gode apper som kan få hverdagen til å gå opp, en app som kan hjelpe deg å spare penger,  lagre bilder og dokumenter i PDF eller Word, eller en app som kan lese opp pensum for deg, hvis du en dag ikke orker å lese selv.

Det er mange smarte apper der ute, og tilegnet deg som er student. Jeg bruker flere av dem, så her kommer noen du finner i min “skolemappe”!

Studentkortet

Dette er en studentapp for deg som ønsker å spare litt peng! Appen er oversiktlig og veldig lett å bruke. Appen sender deg også spesialtilbud hvis du har valgt å huke av for dette. MERK, hver SMS for spesialtilbud koster kr 5,-. Her kan du enten finne butikk/tjenester i kategoriene eller søke etter en butikk i søkefeltet. Hvis du er flink til å huske og bruke appen kan du spare opptil 50% i rabatt eller 500-600 kroner for varer og tjenester. Studentkortet har samarbeid med bla: Nelly/NLY man, ASOS, Adidas, Adobe, Microsoft Store, Pizzabakeren og maaange, mange flere bedrifter.

(iOS, Android, Windows – denne er gratis)


Studentbevis

Det er kjekt med et studentbevis digitalt, slik at du alltid har det med deg.  – For jeg regner med at mobilen din er med hvor enn du går? Appen fungerer som studentbevis for samskipnader og kollektivtransportselskaper i Norge. Husk at du som student må ha betalt og semesterregistrert deg for at beviset skal være gyldig.

Her kan du lese mer om studentbeviset.
(iOS, Android – denne er gratis)


Mattilbud

Det er jo ingen hemmelighet at mange studenter har litt mindre å rutte med sånn generelt, kanskje du heller liker å bruke penger på kleshopping eller skal få endene til å møtes for familien? Uansett grunn er det alltid kjekt å spare penger på mat – det er jo ofte på mat det går mest penger?

(iOS, Android– denne er gratis)


Hold

Du har endelig satt deg ned med boka, plutselig lyser det fra mobilen og du er RETT på for å sjekke og det hele ender med at du mister konsentrasjonen for stoffet.

Med denne appen kan du faktisk bli belønnet for å sette mobilen på HOLD og gi deg selv en pause fra scrollingen. Du kan også samarbeide med studiegruppa di, noe som vil skape flere poeng hvis alle klarer å holde seg på matta!

Sett mobilen på Hold og bli belønnet med 10 poeng for hvert 20. minutt. Med de opptjente poengene kan du få rabatter og kuponger på kaffe, kino og pizza, smoothies og andre sunne alternativer.
(iOS, Android– denne er gratis)


Evernote

Denne appen bruker jeg både til skole og hverdag. I Evernote kan du ta notater og dele notatene mellom de ulike enhetene dine, enten om du har et nettbrett eller en PC med muligheten for å laste ned apper. Du kan skrive notater og knytte dem til ulike notatbøker slik at de blir sortert. Notatene kan også deles med studiekameratene dine! En god søkefunksjon gjør at du lett kan finne igjen innleggene. Du kan også legge til bilder og utføre ulike tekstdesign.

(iOS, Android, Windows – denne er gratis/kan oppgraderes)


Microsoft To Do

Hvis du er som meg og liker planlegging, eller hvis du ønsker en enkel oversikt over dagens eller månedens gjøremål er denne appen veldig kjekk!

Enten du er singel eller har en familie med mann/kone og barn er helt sikkert listen over gjøremål lang fra tid til annen. Det er i hvert fall min! Denne appen lar deg lage en widget på mobilen  hvor du enkelt kan legge til en ny «to do». Her kan du også lage ulike lister som for eksempel «skole» eller «handleliste». Disse listene deler jeg enkelt med mannen min eller jeg kan dele en liste med studiegruppa som også har appen på sin mobil. Når matvaren er handlet eller gjøremål før morgendagens gruppemøte er utført så kan gjøremålet krysses av, og det vises for medlemmene i gruppa. Gjøremålene kan planlegges eller de kan markeres som viktig! Superkjekt og veldig brukervennlig!

(iOS, Android, Windows – denne er gratis)


Microsoft Lens

Denne appen er genial for dager hvor hodet kanskje ikke spiller på lag, eller at du sliter med å lese mye ren tekst av gangen. Etter mye studering blir hodet slitent iblant, i hvert fall når du skal sjonglere det med en travel hverdag. I denne appen kan du knipse et bilde av sidene du må lese, også kan du få Microsoft Lens til å lese teksten for deg. Du kan med andre ord bare legge hodet på puta å høre, men hold deg våken da!

Appen lar deg knipse bilder av whiteboards, tavlenotater og sidemannens notater også, slik at du kan lagre dem som PDF eller Word. Anbefales!

(iOS, Android, Windows – denne er gratis)


VKT Mobilbillett

Reis kollektivt, eller bruk sykkelen!

Hvis du bor i Sandefjord eller har planer om å flytte hit for å studere må du ha denne appen, i hvert fall hvis du har planer om å reise litt mer miljøvennlig og kollektivt.
Det finnes andre apper for kjøp av billett på mobil for andre byer!

Last ned denne appen for å enkelt kjøpe bussbillett på mobilen. Du kan betal med Vipps eller legge til et kredittkort.
Du trenger da bare å scanne QR-koden når du går om bord i bussen.

(iOS, Android– denne er gratis)

Jeg håper du som student kan få bruk for noen av disse appene! Lykke til 😊

Leave a Reply

%d bloggers like this: