Skip to content

Gokstad Studentene i Kahoot konkurranse

Livet som student ved Gokstad Akademiet består ikke bare av digitale forelesninger og gruppearbeid på Teams. Hver uke teller Gokstad studentene ned til fredags Kahooten hvor klassens ære skal forsvares med nebb og klør. Engasjementet er høyt når vi sitter klistret til skjermen hvor spørsmålene presenteres mens tommeltottene dirrer over mobilskjermene.

I dette blogg innlegget kan du lese om:

  1. Intervju av student i ledelsen
  2. Leaderboard
  3. Konkurranse mellom klassene
  4. Hva er Kahoot?
  5. Et avbrekk I studenttilværelsen
  6. Konkurransen fortsetter …

Studenten i ledelsen

Den som briljerer med mest pallplasseringer og høyest samlet poengsum blant Gokstad studentene akkurat nå er Matias. Han går på salg ledelse og markedsførings studiet og er i fra Sandefjord. Vi har fått gleden av å intervjue ham for å høre litt om hvor mye arbeid som ligger bak denne prestasjonen og hva som motiverer til å kjempe videre. Vi hadde også håpet på at Matias skulle avsløre noen hete tips til hvordan man holder hodet kaldt når hvert sekund teller. Det er ingen tvil om at Matias og de andre som ligger i teten har et kjapt hode, nerver av stål og raske fingre.


Matias Atowo Nesset
Matias Atowo Nesset

19-åring fra Sandefjord

Gratulerer med en flott prestasjon sist fredag. Før fredagens konkurranse var det delt førsteplass sammenlagt mellom tre personer fra salg.

Nå har du skutt deg frem til førsteplass! Føler du presset? Og har du noe du vil si til dine rivaler?

Dette er mest for moro skyld, så nei jeg føler ikke på et press. Ønsker alle mine rivaler lykke til og la den beste vinne.

Du har to seiere tidligere i Kahoot, i teamaene Geografi og Norsk Historie. Er disse blant dine favoritter kategorier? Eller føler du at du er sterkere andre steder?

Husket disse temaene fra tiden på ungdomskolen og vgs, ikke noe favoritt kan jeg si. Dere får vente og se om jeg er sterkere andre steder 😉

Du har helt klart mye kunnskap, nerver av stål og lynraske fingre! Har du noen tips til studenter som ønsker å hevde seg i “Fredags-Kahooten”?

Syns du du sa det godt! kunnskap, nerver av stål og lynraske fingre!

Du sitter nå med 14 poeng sammenlagt, og Einar fra Salg holder andre plassen med 12 poeng. Nærmeste fra Digital Markedsføring ligger på delt tredje plass med 10 poeng.

Ser du noe håp for Digital Markedsføring klassen til å hente opp ledelsen som du og Salgsgjengen har? Eller er seieren i boks?

Vet aldri, det er noen kategorier jeg kan veldig lite om. Det var for eksempel kun flaks at jeg kom på 2.plass på Film og Tv, men med riktig kategorier og litt flaks er den i boks! 


Leaderboard

En oppdatert topp 10 liste

#DeltagerGamertagPoengsum (p)
1Matias AtowoMatias19. p
2Einar Solum Bø Beinar12. p
3Merethe KarstensenMRK11. p
4Tobias Rambo HansenRambo10. p
5Ludwig HaalandAmazonUrchin229. p
5Jeanett Dyvik LøksliJDL9. p
6Veronica Eidx5. p
6Thea AnmarksrudTjukkahontas5. p
6Anette LarsenAnette L. DM5. p
6Victoria VindumVic eller Vicster5. p
Tabellen ble sist oppdatert: fre 16. April

Konkurranse mellom klassene

Konkurransen er ikke bare mellom studentene, men også mellom de to studieretningene «Digital Markedsføring» og «Salg,ledelse og markedsføring». Mens hver og en kjemper om pallplassering og samler individuelle poeng heier vi også frem klassekameratene våre som ligger i teten. Det høres kanskje ut som uskyldig moro, men under overflaten ulmer et intenst konkurranseinstinkt som får chat-kommentarene på Teams til å syde av irritasjon, glede og vantro. Det er ingen tvil om at ukens engasjement topper seg på fredagene! En ekstra gulrot er naturligvis at vår kjære Rektor Atle har lovet premie til vinneren av vårens Kahoot.

Digital markedsføring vs Salg, ledelse og markedsføring

Kahoot – et pop kulturelt fenomen 

Kahoot er opprinnelig en spillbasert læringsplattform utviklet i 2012 av nordmennene Versvik, Brand, og Brooker i samarbeid med NTNU. Selv om målgruppen opprinnelig var elever og lærere, har appen vokst seg langt utover klasserommene og blitt et pop kulturelt fenomen. I januar 2021 nådde Kahoot 5 milliarder spillere siden lansering. For oss studenter på Gokstad Akademiet passer spillet utmerket som en sosial møteplass i disse dager hvor vi savner å møtes fysisk i klasserommet, gå på studentkro og leve et normalt studentliv.


Kahoot temaer for enhver smak

Temaene som dukker opp i fredags Kahooten varierer fra uke til uke. Det er også en av grunnene til at Kahoot engasjerer så mange. Vi har vært igjennom temaer som Disney filmer, historie, geografi, sport og generell kunnskap. En uke kan skolens historie-nerd ligge øverst på pallen. Neste uke er det kanskje hun som elsker sport som er ukas vinner. Ingen kan alt, men alle er gode på noe. Det er nettopp det som er så genialt med å bytte temaer fra uke til uke. Vi har alle noe å briljere i.


Morsomt avbrekk i studenttilværelsen

Kahoot konkurransen er et velkomment avbrekk i studielivet. Som student har vi mange intense dager med spennende forelesninger, caser fra næringslivet og gruppearbeid. Vi vet alle at det engasjement vi legger i studiene, får vi igjen når vi en dag skal ut og søke arbeid. Av og til føles det nervepirrende og litt skummelt å tenke på hva som venter oss. Heldigvis vet vi at karrieremulighetene etter studier ved Gokstad Akademiet er mange. Så med mye alvor og fagprat i skolehverdagen er det ekstra viktig at vi av og til bare møtes til uhøytidelig og sosial moro.


Men faktisk…

… sniker det seg litt læring inn via fredags Kahooten også. Visste du for eksempel forskjellen på en lama og en alpakka er at en alpakka har spisse ører? Ikke? Eller at Borat kommer fra Kasakhstan? Vel, takket være Kahoot kommer det kanskje en dag vi kan briljere med den kunnskapen.

hodet til en hvit lama, med enn grønn bakgrunn
Er dette en lama eller alpakka? Bilde av Lynn Kintziger fra Unsplash

Student konkurransen fortsetter

Først og fremst, selv om vi nå bare har noen få uker igjen av det første studieåret, har vi fortsatt mange fredager til å sanke Kahoot poeng. Kanskje klarer Einar eller Merethe som ligger på 2. og 3.plass å kuppe 1. plassen? Eller kanskje vil en av oss lengre ned på poenglisten komme inn som en rakett. Det hadde vært utrolig morsomt og sikkert ganske irriterende for de som ligger på toppen.

Det er ihvertfall ingen tvil om at Kahoot har vært med på å gi oss studentene en uformell sosial arena i en tid som har vært preget av digitale forelesninger og hjemmestudier.

Categories

Kahoot

2 thoughts on “Gokstad Studentene i Kahoot konkurranse Leave a comment

Leave a Reply

%d bloggers like this: