Skip to content

Hvorfor valgte Madelen å studere ved Gokstad Akademiet?

Denne ukens blogginnlegg er et intervju med studenten Madelen. Som student i førstegangskullet valgte Madelen å studere ved linjen “digital markedsføring” ved Sandefjords nye fagskole Gokstad Akademiet. I dette intervjuet får du et større innblikk i hvorfor hun valgte å studere ved den nye fagskolen i Sandefjord. 

Dette intervjuet er satt opp med hensikt for at andre kan få et innblikk i studiehverdagen til en av elevene ved Gokstad Akademiet, slik at andre interesserte og potensielle elever kan få et innblikk i hvordan det er å være elev ved Gokstad Akademiet, hvilke faktorer som spilte inn for at eleven søkte ved GA og hvorfor eleven anbefaler GA til kommende studenter. 

Madelen foran fagskolen Gokstad Akademiet.

Fortell kort om deg selv. 
Jeg heter Madelen og er en 21 år gammel jente som er født og oppvokst i Sandefjord. Jeg studerer digital markedsføring på Gokstad Akademiet, og jobber samtidig på Vita ved siden av.

Hvorfor valgte du å studere digital markedsføring?   
Jeg er ikke så glad i skolebenken, så når jeg fikk med meg at det kom en ny fagskole til hjembyen, så måtte jeg selvfølgelig sjekke det ut. Når jeg også så at denne skolen jobbet mye i praksis og i tillegg var gratis, så ville jeg selvfølgelig gi det en sjanse. Og det angrer jeg absolutt ikke på.

Har du tidligere erfaring eller interesser for digital markedsføring?  
Nei, ikke annet enn at annonser har dukket opp her og der. 

Hvorfor valgte du å studere ved Gokstad Akademiet?   
Jeg valgte å studere ved Gokstad Akademiet fordi studielinjene vekket interesse hos meg. Jeg leste meg litt opp og så at flere av emnene var spennende, ikke minst at det er et hav av jobbmuligheter etter endt studie. Digital markedsføring blir stadig viktigere og er alltid i utvikling, så det er litt spennende at man på en måte aldri er ferdig utlært. Innenfor dette faget kan man bygge og bygge på utdanningen sin.

Det var selvfølgelig et lite pluss at skolen befant seg i hjembyen min, noe som gjorde at «flytteprosessen» ikke ble så stor. Og ikke minst – ekstra pluss at vi fikk utdanningen gratis. 

Psst.. visste du at også neste års studenter får gratis studieplasser? Les mer her!

Hvor hørte du om Gokstad Akademiet?  
Jeg fikk høre om den nye fagskolen gjennom venner og bekjente, og brått dukket det også opp artikler og annonser om og fra skolen på de ulike sosiale kanalene jeg bruker, som for eksempel Facebook og Instagram. Jeg så også et innslag i Sandefjordsblad husker jeg. 

Bor du i Sandefjord? Hvis nei, flyttet du hit pga. skolen og studiene?  
Ja, jeg bor i Sandefjord, så det var ekstra digg at det dukket opp en så aktuell skole i byen min.

Kan du gi 3 beskrivende stikkord på hvordan det er å være elev ved GA?   
Relevant, lærerikt og spennende. 

Hvordan opplever du undervisningen og lærere ved GA?  
En skoledag for oss er veldig variert, men vi jobber mye med bransjenære utfordringer hver eneste dag. Vi får utdelt praktiske oppgaver som jobbes med både i grupper og individuelt, hvor lærere er flinke til å følge opp. 

Skoledagene er verken for korte eller for lange, men helt perfekt slik at man ikke blir trøtt og faller av. Lærerne er flinke til å finne på kreative løsninger slik at vi får en morsom, variert og innholdsrik dag. 

Per dags dato er skoledagen litt spesiell, mtp. situasjonen i samfunnet. Men jeg føler at vi har mestret den digitale undervisningen bra. Selvfølgelig skulle jeg ønske at vi kunne vært på skolen, slik at vi kunne blitt enda bedre kjent med både lærere, medelever og ikke minst den nye skolen som har kommet til fjorden. Men vi har som sagt gode løsninger igjennom blant annet Teams.

Hva ønsker du å jobbe med etter endt utdanning?  
Det er jeg fortsatt litt usikker på, men jeg har stor interesse for sosiale medier. Det er jo ganske gøy. Eller sosiale media manager eller innholdsprodusent for et kult firma? Skolen har gode samarbeid med næringslivet, så det er heller ingen umulighet å få en fot innenfor der mens vi studerer..

På hvilken måte føler du at studiene ved fagskolen Gokstad Akademiet har forberedt deg til arbeidslivet, per dags dato? 
Nå har vi kun fullført litt over et halvt år på skolen, med en annerledes og digital skolehverdag. Men jeg føler likevel at studiene har forberedt meg godt til arbeidslivet, i den grad at skolen jobber tett med bedrifter næringslivet. Vi har for eksempel hatt ulike gjesteforelesere fra ulike bedrifter på besøk, hvor vi har fått et innsyn i deres hverdag og hvordan dere jobber i praksis. Jeg mener også at de studielinjene som tilbys ved Gokstad Akademiet er svært relevante for fremtiden, og det gjør samtidig også oss studenter attraktive på arbeidsmarkedet. 

Hvorfor anbefaler du andre å søke på fagskolen Gokstad Akademiet? 
Dette er en fagskole som jobber mye i praksis og som jobber tett på næringslivet. Det vil si at du som elev får store muligheter til eventuelt videre jobb etter endt utdanning. Samtidig er dette temaer som stadig er i utvikling, så er det ikke alltid noe fasit svar, så her lærer man av hverandre underveis også. 

Og siden dette er en ny skole, så blir jo vi som de første elevene med på å bygge grunnmuren til skolen. Og det er jo litt kult? 😀

Les videre om hvorfor andre studenter også valgte Gokstad Akademiet.

Madelen Oliversen studerer digital markedsføring ved Gokstad Akademiet i Sandefjord.

Klikk her for å lese om de ulike studietilbudene til Gokstad Akademiet. Eller klikk her for å gå direkte til søknadssiden.

One thought on “Hvorfor valgte Madelen å studere ved Gokstad Akademiet? Leave a comment

Leave a Reply

%d bloggers like this: