Skip to content

Hvorfor studere i Vestfold?

Grunnene til å studere i Vestfold og Sandefjord er mange. 
I våre øyne er det ingenting storbyene har som ikke Vestfold også byr på.
Og velger man å bo sentrumsnært er det meste av aktiviteter og arrangementer lett tilgjengelig. I dette innlegget kan du lese om hvorfor et lite knippe studenter har valgt studielivet ved Gokstad Akademiet – og hvorfor vi synes at nettopp du bør gjøre det samme.  
Nederst har vi laget en liste over våre personlige Vestfold-favoritter, som vi håper kan inspirere deg til å utforske fylket vårt!

Dame som sitter å leser ved vannkanten. Foto: Simen Sørhaug

Pernille (25)

Fra hjemby til studentby

Jeg har lenge tenkt på å studere digital markedsføring, og da jeg flyttet hjem til Sandefjord etter å ha bodd en lenger periode i England, fant jeg ut i fjor sommer at tiden var inne for det. Da jeg skulle bestemme meg for hvilken skole jeg skulle gå på, sto det mellom to stykker – en i Oslo, og Gokstad Akademiet. Jeg brukte noen dager på å bestemme meg, og lagde for og mot-lister på begge skolene. Etter litt tid med tenking, og samtaler med de menneskene som kjenner meg best, fant jeg ut at Gokstad Akademiet var det riktige for meg. Jeg har fått fortsette å bo i hjembyen, som var et stort savn da jeg var borte, jeg har kort vei til skolen og det er en knallgod mulighet til å knytte kontakter som vil komme godt med når jeg har hatt min siste dag som student. 


I dag er jeg veldig glad for at jeg tok det valget, særlig med tanke på pandemien som blusset opp igjen i fjor høst. Lærerne på Gokstad Akademiet er helt suverene når det kommer til å tilrettelegge for hjemmestudier – de engasjerer oss på dager som ellers er triste og grå.
Også skal jeg ikke legge skjul på at jeg er en patriot for hjembyen min. Fine strender, et (vanligvis) yrende uteliv, koselige kafèer og hjertegode mennesker.
Jeg elsker Sandefjord! 

Irene (40)

Spennende studier i solfylte Sandefjord

Vegard Harm og jeg har en ting til felles; vi er begge to det som på “godt norsk” kalles Basic Bitch (definisjonen av dette begrepet kan du lese deg opp på her). 
Vestfold har en helt spesiell plass i hjertet mitt. Årsakene til det er mange:
Langstrakte strender i et herlig hopetall.  
Det bugner av vakre turområder – både langs sjø og i skog.  
De mange sjarmerende byene, beliggende som kystperler på en sjøsnor – alle med sin helt unike historie, atmosfære og puls.
Og ikke minst; trygge og gode oppvekstvilkår. 


Det å bo i Sandefjord bevilger meg rett og slett tilgang til faktorer som løfter livskvaliteten.  
Så da jeg bestemte meg for at tiden nå var inne for å fylle opp kompetansesekken, var åpningen av Gokstad Akademiet som en gudesendt gave.
Ved GA har jeg fått anledning til å utdanne meg innen digital markedsføring – et spennende yrke i en bransje som er i sterk vekst. I tillegg slapp jeg å rive opp min lille sønn med røttene og flytte inn til storbyens kjas og mas. 
Og jeg har ikke angret ett sekund.

Hanne (23)

Fagskole med tette bånd til næringslivet

En av grunnene til at jeg valgte å studere ved Gokstad Akademiet var fordi det var et attraktivt studietilbud i Sandefjord, da jeg personlig ikke ønsket å flytte til en storby for å kunne studere. Skolen har også et nært samarbeid med næringslivet, noe som betyr at man også lærer hvordan all pensum også fungerer i praksis fra de som faktisk driver med det. Studieretningene er også veldig aktuelle og ettertraktede, noe som for meg gjør akkurat dette studiet veldig aktuelt. Det er superdigg å vite at man ikke trenger å dra til en storby for å kunne studere noe man faktisk kan bruke i arbeidslivet, i tillegg til at man får bo i hjembyen dersom storbyen ikke kaller helt enda.

Linn (35)

Endelig høyere utdanning i Sandefjord

Jeg har alltid synes Sandefjord har vært en utrolig vakker by med mange muligheter. Sandefjord har en vakker skjærgård med mange fine badesteder, og i sentrum er det mange koselige restauranter på kaia hvor du kan nyte et bedre måltid med flott utsikt utover havet. Det er også kort vei til flyplasser og ferjer. Jeg har alltid trivdes veldig godt her, men dessverre har det ikke vært mulig med høyere utdannelse her tidligere. Da jeg ved en ren tilfeldighet oppdaget Gokstad Akademiet og så de spennende studiemulighetene de hadde å tilby, ble valget ble for meg veldig enkelt, og jeg har ikke angret siden. Studiene er spennende og lærerne er fantastiske. Jeg er veldig glad jeg tok denne sjansen. 

Topp 9 Vestfold-favoritter 

Når sommesolen lokker oss ut er Kurbadhagen i Sandefjord et nydelig sted for å samles og nyte leskende drike. Foto: Visit Vestfold
Sandefjord etter mørkets frembrudd, med Color Lines “svenskebåt” MS Viking liggende til kai. Foto: Visit Vestfold

Categories

Studentintervju

One thought on “Hvorfor studere i Vestfold? Leave a comment

Leave a Reply

%d bloggers like this: